Zavolejte nám

Skrýt
412 154 154
Po – Čt 7:30 – 17:00 | Pá 7:30 – 16:00
Nebo nám nechte číslo a my Vám zavoláme zpět

    Zdravě a tradičně v LiveCentru

    17. 10. 2019

    V centru Děčína vyrůstá komplex Armex LiveCentrum, které nabídne sport, super jídlo a moderní bydlení. Investorem je ARMEX GLOBAL, součást skupiny ARMEX.

    V Armex LiveCentru bude též kvalitní restaurace. Ta zdejší se bude jmenovat ARRIGÓ a šéfem kuchyně tu bude Tomáš Medo. Autoři konceptu rozhodně netroškařili a rozhodli se pro skutečně velkorysé spojení restaurace, bistra i obchůdku s vlastními produkty. Bude tu domácí pekárna, kavárna, restaurace s otevřenou à la carte kuchyní i salátovým barem.

    Venkovní střešní terasa bude sloužit celý rok a v létě nabídne gril s moderním douzováním. V nabídce restaurace ARRIGÓ bude jak čerstvá, tak na různé způsoby upravená zelenina – nakládaná, sušená nebo připravená metodou „sous-vide“. Za prosklenou přepážkou tady budou pekaři a cukráři vyrábět čerstvé pečivo a zákusky, které si hosté koupí v místní prodejně. V nabídce bude i pečivo bezlepkové.

    Recept pro Vás:

    Krém z pečené řepy s domácí pletýnkou

    Suroviny na krém:
    • 3 větší pečené řepy
    • 100 g špeku
    • 2 červené cibule
    • snítka rozmarýnu a tymiánu
    • stroužek česneku
    • bylinkové pesto
    • bílý jogurt na ozdobení sůl
    • 2 polévkové lžíce cukru
    • 1,5 dcl balzamikového octa
    • 2 dcl červeného vína
    • 1,5 l kuřecího vývaru
    Jak na krém z pečené řepy:

    Upečenou a oloupanou řepu nakrájíme na kostky. V rozpáleném hrnci rozpustíme špek, přidáme nakrájenou červenou cibuli, rozmarýn, tymián a stroužek česneku. Po orestování přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, následuje balzamico a červené víno a necháme částečně svařit. Přilejeme kuřecí vývar, po zavaření přidáme řepu. Po dvou minutách vymixujeme dohladka. Dozdobíme bylinkovým pestem a jogurtem, jako přílohu podáváme domácí pletýnku.

    Suroviny na pletýnku:
    • 1 kostka droždí
    • 1 lžička cukru
    • teplá voda
    • 1–2kg hladké mouky
    • 1 dcl olivového oleje
    • žloutek na potření
    • hrubozrnná mořská sůl
    • slunečnicové semínko
    • vločky
    Jak na pletýnky:

    Droždí rozdrobíme, přidáme cukr, teplou vodu a trochu hladké mouky a vytvoříme kvásek. Necháme vyběhnout. Přidáme zbytek mouky a olej a vytvoříme kompaktní těsto, z kterého ihned tvoříme pletýnky, potřeme žloutkem a posypeme. Pečeme na 200 °C stupňů cca 15–18 minut do zlatova.

    Recept od Tomáše Meda,

    budoucího šéfa kuchyně v restauraci ARRIGÓ

    Zanechte nám e-mail, budeme Vám posílat další zajímavý obsah:

      Další novinky

      Jak se daří basketbalu na severu a jak jsou na tom dnešní děti se sportem a co jim může dát do života. Přečtěte si rozhovor s Lukášem Houserem.
      Číst více
      Potrpíte si na zdravou a vyváženou stravu, ale taky rádi jezdíte na výlety? Máme tipy, kde, jak a co si můžete s klidným svědomím dopřát.
      Číst více
      Většina Evropanů má o Africe pokřivené představy. Lov tam je velice odlišný od toho u nás.
      Číst více