Zavolejte nám

Skrýt
412 154 154
Po – Čt 7:30 – 17:00 | Pá 7:30 – 16:00
Nebo nám nechte číslo a my Vám zavoláme zpět

Zdravě a tradičně v LiveCentru

17. 10. 2019

V centru Děčína vyrůstá komplex Armex LiveCentrum, které nabídne sport, super jídlo a moderní bydlení. Investorem je ARMEX GLOBAL, součást skupiny ARMEX.

V Armex LiveCentru bude též kvalitní restaurace. Ta zdejší se bude jmenovat ARRIGÓ a šéfem kuchyně tu bude Tomáš Medo. Autoři konceptu rozhodně netroškařili a rozhodli se pro skutečně velkorysé spojení restaurace, bistra i obchůdku s vlastními produkty. Bude tu domácí pekárna, kavárna, restaurace s otevřenou à la carte kuchyní i salátovým barem.

Venkovní střešní terasa bude sloužit celý rok a v létě nabídne gril s moderním douzováním. V nabídce restaurace ARRIGÓ bude jak čerstvá, tak na různé způsoby upravená zelenina – nakládaná, sušená nebo připravená metodou „sous-vide“. Za prosklenou přepážkou tady budou pekaři a cukráři vyrábět čerstvé pečivo a zákusky, které si hosté koupí v místní prodejně. V nabídce bude i pečivo bezlepkové.

Recept pro Vás:

Krém z pečené řepy s domácí pletýnkou

Suroviny na krém:
  • 3 větší pečené řepy
  • 100 g špeku
  • 2 červené cibule
  • snítka rozmarýnu a tymiánu
  • stroužek česneku
  • bylinkové pesto
  • bílý jogurt na ozdobení sůl
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1,5 dcl balzamikového octa
  • 2 dcl červeného vína
  • 1,5 l kuřecího vývaru
Jak na krém z pečené řepy:

Upečenou a oloupanou řepu nakrájíme na kostky. V rozpáleném hrnci rozpustíme špek, přidáme nakrájenou červenou cibuli, rozmarýn, tymián a stroužek česneku. Po orestování přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, následuje balzamico a červené víno a necháme částečně svařit. Přilejeme kuřecí vývar, po zavaření přidáme řepu. Po dvou minutách vymixujeme dohladka. Dozdobíme bylinkovým pestem a jogurtem, jako přílohu podáváme domácí pletýnku.

Suroviny na pletýnku:
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • teplá voda
  • 1–2kg hladké mouky
  • 1 dcl olivového oleje
  • žloutek na potření
  • hrubozrnná mořská sůl
  • slunečnicové semínko
  • vločky
Jak na pletýnky:

Droždí rozdrobíme, přidáme cukr, teplou vodu a trochu hladké mouky a vytvoříme kvásek. Necháme vyběhnout. Přidáme zbytek mouky a olej a vytvoříme kompaktní těsto, z kterého ihned tvoříme pletýnky, potřeme žloutkem a posypeme. Pečeme na 200 °C stupňů cca 15–18 minut do zlatova.

Recept od Tomáše Meda,

budoucího šéfa kuchyně v restauraci ARRIGÓ

Zanechte nám e-mail, budeme Vám posílat další zajímavý obsah:

Další novinky

Potrpíte si na zdravou a vyváženou stravu, ale taky rádi jezdíte na výlety? Máme tipy, kde, jak a co si můžete s klidným svědomím dopřát.
Číst více
Většina Evropanů má o Africe pokřivené představy. Lov tam je velice odlišný od toho u nás.
Číst více
S elektřinou je to prosté! Její cenu ovlivňuje pouze pár faktorů...
Číst více