Potrpíte si na zdravou a vyváženou stravu, ale také rádi jezdíte na výlety? Ani při cestování po Česku se svého jídelníčku nemusíte vzdát. Máme pro Vás tipy, kde, jak a co si můžete s klidným svědomím dopřát.
Vegetariáni jistě potvrdí, že i když si většina českých restaurací zakládá na mase a omáčkách, není už nutné se spokojit se smažákem. A to ani když vyrazíte mimo velká města, kde je větší výběr dávno samozřejmostí a varianty pro „býložravce“ či pro vegany jsou na denním pořádku. Menu se i v regionech rozšiřují o pokrmy založené na zelenině. Salát už neznamená jen šopák a kuchaři experimentují s jídly, která nestojí na jíšce a na knedlících v roli přílohy. Sice se střídavými úspěchy, ale od devadesátek, kdy Vám jako vege variantu nabídli šunkafleky, protože „šunka přece není maso“, se situace přece jen zlepšila.
Samozřejmě se vegetariánské jídlo nerovná vždy zdravému. Ani naopak to neplatí. Klíčový je ovšem fakt, že se na malých městech i na vsích urodily a stále rodí podniky, kde může výletník doplnit energii i jinak než dršťkovkou a bůčkem. Stačí vědět, jak je najít.