Dokončili jsme výstavbu fotovoltaiky na našich čerpacích stanicích

Skupina ARMEX úspěšně dokončuje výstavbu šestnácti fotovoltaických elektráren na střechách svých čerpacích stanic a dalších objektů po celé České republice. Tento pilotní projekt je důležitou součástí strategie skupiny zaměřené na udržitelnost a energetickou nezávislost, s důrazem na využívání obnovitelných zdrojů energie na dosud méně obvyklých místech, jakými jsou například čerpací stanice.

Pod vedením Jaroslava Stránského, projektového ředitele ARMEX INVEST, byly fotovoltaické elektrárny úspěšně uvedeny do provozu s cílem zvýšit energetickou účinnost čerpacích stanic a snížit jejich závislost na fosilních palivech. Unikátnost tohoto projektu spočívá nejen v jeho rozsahu, ale i v instalaci solárních systémů na objekty, které se běžně nepoužívaly pro instalaci fotovoltaických systémů.

„Chceme být inspirací pro ostatní a ukázat, že fotovoltaické projekty lze úspěšně realizovat i v náročnějších podmínkách s přísnějšími kritérii především na požární bezpečnost,“ uvedl Stránský.

Fotovoltaické elektrárny vyrábějí čistou, obnovitelnou energii, kterou čerpací stanice primárně využívají pro svůj provoz. Případné přebytky jsou prodávány sesterské společnosti ARMEX ENERGY, která je začleňuje do svého energetického mixu, kterým zásobuje více než 80 tisíc zákazníků po celé České republice.

Stabilita a ekologická budoucnost

Skupina ARMEX se vyznačuje silným finančním zázemím a dlouhodobou ekonomickou stabilitou, což jí umožňuje realizovat rozsáhlé a inovativní projekty, jako je tento. Fotovoltaické projekty přispívají k výraznému snížení emisí skleníkových plynů a v neposlední řadě posilují pozici skupiny jako významného hráče na poli obnovitelných zdrojů.

Důraz na dlouhodobou udržitelnost

Skupina ARMEX tímto projektem v praxi dokazuje své úsilí přispět k ochraně životního prostředí a harmonicky propojit ekologickou odpovědnost s ekonomickou stabilitou. Zároveň tak s předstihem realizuje úsporná opatření v rámci připravované legislativy ESG a udržitelného přístupu k byznysu.

Skupina ARMEX, známá svou dlouholetou tradicí a odborností v oblasti energetiky, vždy kladla důraz na principy férovosti, slušnosti a kvality. Integrace ESG do firemní strategie tak přirozeně navazuje na tyto hodnoty. „Naše závazky v oblasti aktivit spojených s odpovědným a udržitelným podnikáním, tedy ESG, nejsou jen formálním krokem, ale hluboce zakořeněným přístupem, který je v souladu s naším dlouhodobým cílem být odpovědným a udržitelným partnerem pro naše zákazníky a celou komunitu,“ říká Tomáš Horyna, ředitel správy majetku ARMEX ENERGY.